PANEERITUD SIRMIKUD

Monday, August 29, 2016

Sirmikud on minu meelest seeneriigi ühed kuninglikumad seened. Nende maitse on dekadentne ning ausõna, hurmav.
Naljakas on see, kui liha maitsega need taevamanna kingitused on. Mõistan sajaprotsendiliselt taimetoitlasi, kes kasutavad seda pifi asemel.

Seega mainiksingi siinkohal ära, et tänane retsept on paneeritud sirmikud. Neid saaks hiljem suurepäraselt kasutada nt vegeburksides ja usun, et ka lihamaiad inimesed saaksid naudingu sellest kätte.

Minu pildil on sirmikuid aga serveeritud kartulitambi ja kukeseenekastmega, sest isa näitas nädalavahetusel jälle koriluses taset ning tõi koju 3 kilo kukeseeni kah, millest muist ikka veel tegemist ootab.

Igaljuhul kõige prostam sirmikuretsept (mis aga paljude seenesõprade jaoks on vaat et ainuõige viis sirmikute tarbimiseks) näeb välja järgnev:

Mis retsepti kuulub?

  • sirmikud (obviously). Minul oli neid seeni pisike kilekotitäis, ca 15 suuremat sirmikut
  • 3 suurt muna
  • 3 sl jahu
  • ca 0,5 tl pipart
  • ca 1 tl soola
  • praadimiseks võid ja oliiviõli
Kuidas toimida?

  1. Esiteks pane pann tulele, mina kasutasin keskmist temperatuuri, sest nii said seened kuldsed, ilma et oleksid kõrbema läinud
  2. Kui pann on kuum, lisa sinna tükk võid ja sorts õli
  3. Pane ühte taldrikusse jahu ja lisa jahule pool soola kogusest
  4. Löö teise taldrikusse katki munad, klopi nad lahti ja maitsesta ülejäänud soola ning pipraga
  5. Kasta ükshaaval seeni kõigepealt jahusse ning siis munasegusse ning prae pannil mõlemalt poolt kuldseks
NB! Kindlasti ära pressi seeni pannilabidaga vastu panni - kuigi kõik ääred ei pruugi koheselt pannile vajuda, siis seene pehmenedes vajub seen lõpuks ise tervenisti pannile, kui sa aga seent pannilabidaga panni põhja külge pressid, tulevad mahlad seenest välja ja lõpptulemus jääb kuiv ning mitte just eriti meeldiv.

Ühesõnaga äärmiselt lihtne viis sirmikute tegemiseks, ent ausõna, tulemus on uskumatult maitsev! :)

P.S.! Täna kuulsin õhtul alles emalt, et Haanjamaal tehakse seeni iks selliselt, et kõigepealt kastetakse munasse ja siis alles jahusse... seega minu vabandused, kui kellegi kultuurivaist kannatada sai. Usun, et ka selline variant töötaks hästi. Lähtusin lihtsalt sellest, kuidas tavaliselt liha paneerin. :)

0 comments:

Post a Comment

Mari virtuaalne kokaraamat Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino