Lihtsalt ARMASTAN seda!!!
Seega täna üle pika aja sain lõpuks jälle ühe laari tehtud ja kuna seda retsepti on minu käest ka varasemalt küsitud, otsustasin ta lõpuks (ometi) kirja panna.
Seega, siit ta tuleb!!!
Mida selleks vaja läheb?
- üks väike kõrvits (minu oma oli selline keskmise arbuusi suurune)
- 3 suurt porgandit
- 2 suurt sibulat
- 4 prisket küüslauguküünt
- pöidlajämedune tükk ingverit
- 4 puljongikuubikut
- 1 tl soola
- 0,5 tl pipart
- näpuotsatäis muskaatpähklit
- 0,5 tl cayenne'i pipart
- 400 g toorjuustu (mina kasutasin seda küpsetamiseks mõeldud toorjuustu, aga võid vabalt asendada selle ka nt Merevaiguga (või "Veremaik" nagu Joosep seda nimetab) või vahu/kohvikoorega, riivitud juustu või muu meelepärasega. Võid jätta ka üldse lisamata, siis tuleb supp lahjam ja ka "kõrvitsasem")
- oliiviõli röstimiseks
Kuidas toimida?
- Puhasta ja koori kõrvits, porgand, sibul ja küüslauk
- Tükelda kõik köögiviljad ja lao need ahjupannile
- Kata köögiviljad oliiviõliga ja pista 225-kraadi juures ahju
- Rösti köögivilju kuni nad on kuldsed (ära unusta vahepeal segada)
- Röstitud köögiviljad pista potti ja lisa peale ~1 liiter vett (võid lisada rohkem/vähem kui soovid vedelamat/paksemat suppi) ning peeneks hakitud ingver
- Lisa puljongikuubikud ja lase madalal tulel podiseda kuni köögiviljad on pehmed
- Püreesta segu saumiksriga
- Pane püree tagasi pliidile ning maitseta toorjuustukreemi ja pipra-soola-cayenne'i ja muskaatpähkliga
- Lisa toorjuust ja sega kuni juust on täielikult lahustunud
- Vajadusel lisa maitseaineid.
- Kurna segu läbi peenikese sõela - nii saavutad eriti siidja tekstuuri
- Serveeri nt saiakrutoonidega või söö kasvõi otse potist. :)
0 comments:
Post a Comment