No see on nüüd küll roog valdkonnast ma-ei-ole-kindel-kas-selline-asi-ka-kellelegi-peale-minu-võiks-maitseda, aga kuna see on minu toidublogi, siis olen nii ülbe, et panen retsepti ikkagi üles.
Põhimõtteliselt on tegu kodujuustusalatiga, kus on sees lisaks salat, tuunikala, maitserohelist-soola-pipart.
Aga tuunikala osa sellest võib ka välja jätta ja vegevormi teha, ikka on hea (olen ka seda teinud).
Mida selle hullu salati jaoks vaja läheb?
- kodujuust (duh!) (Minul oli mingi Rimi potsik, no pmst suur pakk)
- tuunikala tomatikonserv (again, võib teha ka soolvees tuunikalaga või üldse selle välja jätta, aga mulle meeldib see tomati hapukus)
- salatisegu (no mul oli kapis üle üks, peedilehtede, spinati ja värkidega, aga võib kasutada endale meelepärast)
- roheline sibul (teisi sibulaid või porrut võib ka siinkohal kasutada, aga siis koguseid reguleerida, sest need on kangemad)
- ohtralt tilli ja peterselli (sest kamoon, vitamiinid!)
- maitsestamiseks küüslaugupipar ja sool (ja seriously, siinkohal ma soovitan kasutada just küüslaugupipart, sest see on imeline kodujuustusalatiga!)
- Kauss (mille sisse see salat teha)
Kuidas seda vaimusünnitist valmistada?
- Kurna tuunikalatükid (kui tahad tomatisemat, siis võid ka kurnamata jätta, aga siis on ka kaloreid rohkem sest see tomatikaste on õline)
- Haki maitserohelised ja salat peenikeseks (ma alguses salatit ei lõiganud ja siis tuli korraga suhu peedipõllu jagu peedilehti, mis polnud nii armas. Aga kui oled laisk või peedilehe-sõber, siis võid ka jätta hakkimata.)
- Kalla kodujuust kaussi ja sega kergelt läbi (muidu on vedelik ebaühtlaselt jaotunud)
- Lisa kodujuustule hakitud maitserohelised ja salat
- Lisa tuunikalatükid
- Maitsesta küüslaugupipra ja soolaga
- Sega
- Serveeri
- Profit!
0 comments:
Post a Comment