Jäägriliha

Monday, December 5, 2016


OK, lihast seekord pilti pole, aga panen retsepti kirja enne, kui ta mul meelest läheb...

Mõned päevad tagasi käidi meil detsembrikuumuse algusfaasis Valkas alkotripil. Sealt toodi tagasi muuhulgas ka üks suur Jaegermeister ning õhku kerkis idee - miks mitte proovida sellega liha marineerida!?
Seega umbmäärane retsept on järgnev:

Mida vaja läheb?

  • 1,5 kg sea kaelakarbonaadi (sobib ükskõik milline läbikasvanud sealiha tükk, mis pole liiga pekine, ent samas liiga taine tükk võib kuivaks jääda)
  • ca 1 tl pipart
  • ca 1 dessertlusikas meelepärast sinepit (meil oli jõulusinep, aga kindlasti võib asendada ka nt dijoni sinepiga)
  • 1,5 sl sojakastet
  • 0,5 tl soola
  • tl tšillihelbeid või pool värsket tšillikauna (ilma seemneteta)
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 suur sibul
  • 2-3 tera vürtspipart
  • 1 loorberileht
  • ca 0,5 tl pruuni suhkrut
  • 1 köögivilja puljongi kuubik
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 tl mett
  • 1 sl Worchesteri kastet
  • 1,5 dl Jaegermeistrit
  • pool pudelit meelepärast õlut
(NB! Kogused on "timmitavad", ma tõesti panen praegu mälu järgi kirja, endale omaselt lihtsalt loopisin asju potti, mis tundusid sobivat)

Mida teha?

  1. Lõika liha suurteks kuubikuteks (minu omad olid ca 5x5 cm)
  2. Tükelda sibul ning küüslauguküüned
  3. Lisa tükeldatud sibul-küüslauk ning kõik koostisained peale õlle lihale ning masseeri need sisse
  4. Jäta liha üleöö marinaadi
  5. Järgmine päev kalla õlu peale ja küpseta liha marinaadis kuni ta on pehme. Mina kasutasin oma pressure cooker potti (aitäh, sõbrad, see on nii NII hea kink ikka!) ja seal läks 1,5 tundi. Ma usun, et ahjupotis või pliidi peal podiseda lastes saate ca 3-4 tunniga sellise tulemuse.
Liha kohta olid kommentaarid igaljuhul head. Isegi mu suurem kriitik, bratt daragoii, ütles, et seekord on hea liha - üleöö marineerimine tagab selle, et maitsed jõuavad liha sisemusesse ning tulemuseks on see, et liha on ka keskelt maitsestatud.
Teinekord võin jäägermeistri kogust isegi veidi suurendada, sest oleks võinud olla veel jäägrisem see asi. :)

Vot nii!

0 comments:

Post a Comment

Mari virtuaalne kokaraamat Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino